Huiswerktraining


Met de huiswerktraining 'Huiswerk Bikkels©' wordt uw kind op een vlotte en aantrekkelijke manier alles bijgebracht wat nodig is om een goede start te kunnen maken op het voortgezet onderwijs. Vanuit jarenlange expertise met vaak onwillige leerlingen, zijn de beste en slimste tips, stappenplannen en kennis samengevoegd in deze training. Uw kind maakt kennis met zeurfeiten, best-bewaarde-huiswerkgeheimen en puberexcuses. De onderstaande vragen nemen dan ook een centrale rol in tijdens de training:

  • Waarom zou ik aan mijn huiswerk beginnen?
  • Hoe hou ik de meeste vrije tijd over?
  • Hoe leer ik slim en efficiënt?
  • Hoe hou ik mijn aandacht erbij?

 

Inhoud van de training

- Motiveren: doelen, successchema, aandacht en concentratie

- Plannen & organiseren: roosters, weekplanner, toetsplanner, planregels, werkplek

- Studievaardigheden: leerstijl, sleutelwoorden, samenvatten, leren, mindmappen, toetsen, geheugentechnieken

 

 

Voor wie

Kinderen en jongeren van 11 tot 15 jaar. Bij voorkeur volgt het kind onderwijs in groep 8 of de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs. 

 

 

Groepstraining

'Huiswerk Bikkels©' wordt als groepstraining aangeboden aan minimaal 3 en maximaal 7 deelnemers. Hiervan is één plaats gereserveerd voor een deelnemer uit een inkomenssituatie rond het bijstandsniveau. Deze plaats wordt aangeboden tegen een sterk gereduceerd tarief (75% korting). Als u hierover meer wilt weten, kunt u contact opnemen met mij. 

 

 

Praktische informatie

De training 'Huiswerk Bikkels©' bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk 1,5 uur.


Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakings-/intakegesprek plaats met u en uw kind. Tijdens dit gesprek wordt er kort kennisgemaakt en worden de wensen en behoeften uitgesproken. Gedurende de training zullen er 2 contactmomenten plaatsvinden, waarin deze wensen en behoeften geëvalueerd worden en indien nodig bijgesteld kunnen worden. Deze evaluatiemomenten vinden telefonisch plaats of via de mail.

 

 

Kosten

Per deelnemer kost de training € 180,- (inclusief btw).

 

Bij deze prijs is het volgende inbegrepen:

- Kennismakings-/intakegesprek van ca. 45 minuten (t.w.v. € 35,-)

- 4 bijeenkomsten van 1,5 uur

- De werkmap 'Huiswerk Bikkels' met thuisopdrachten

- Het Bikkelcertificaat met een klein eindpresentje

- Per bijeenkomst frisdrank of thee en een lekkernij/versnapering, zodat de deelnemers op en top aan de training kunnen beginnen.